Asian Games 2018 ing Figures

Persis siji sasi saka saiki ing 2018 Asian Games bakal mbukak. Puluhan ewu atlit, pejabat lan panyengkuyung bakal teka, mata Asia bakal ana ing Indonesia.

Acara Olimpiade Asia 2018 bakal dibuka sacara resmi tanggal 18 Agustus 2018. Presiden Joko Widodo bakal meresmisake partai olahraga paling gedhe Asia ing panggung utama ing Stadion Utama Bung Karno.

Wektu iki bakal berlangsung rong minggu, Asian Games 2018 digelar ing telung provinsi beda. Saliyane DKI Jakarta lan Sumatra Kidul (Palembang), ana uga Jawa Barat sing bakal nyelenggarakake pirang-pirang acara lan nomer sing cocog.

Ing statement minggu kepungkur, Ketua Inasgoc Erick Thohir ngandhakake yen jumlah atlit sing bakal melu ing Olimpiade Asia 2018 nganti 11.000 wong. Tokoh iki nyebabake Games Asia 2018 dadi paling diiringi dening atlet ing sajarah.

“Data paling anyar sing teka kanggo kita, jumlah atlet sing dumunung watara 11 ewu wong. Yen ana pejabat tambahan, jumlah peserta total bakal mencapai 16 ribu jiwa. Nomer kasebut ngluwihi target peserta sing kita ngarepake,” ujare Erick Thohir.

Ing Pelatnas Ora Ono Bintang, M Zohri Sami Mawon Karo Atlet Liyane

Dewan Eksekutif All Indonesian Athletic Association (PB PASI) ngandharake yen ora ana bintang ing pelatnas, kayata Banjur Muhammad Zohri.

Iki diakui dening Sekretaris Jenderal PASI Tigor Tanjung sing ana hubungane karo jumlah perhatian sing ditindakake banjur, sawise atlet sing umur 18 taun dadi juara dunia atletik U-20 nomor 100 meter.

“Aku takon dheweke ora ana lintang ing atletik, ananging dheweke uga bakal teka ing relay 4×100 meter wong,” ujare Tigor, Kamis (19/07/2018).

“Nanging kanggo kanca-kanca aku ngelingake sampeyan ora mlaku bareng Banjur kaya mlaku karo lintang-lintang Kita uga kerep ngomongake Banjur kudu tetep sedheng.”

“Yen saiki ana akeh materi kanggo nyimpen lan mbantu wong liya, saiki dheweke kepengin nulung masjid lan panti asuhan,” ujare agen bola tangkas online.

PASI, tambah Tigor, uga menehi pitulungan kanggo banjur nggawe perjanjian kerjasama karo maneka pihak sing pengin menehi penghargaan kanggo wong.

“Kita ora bisa ngatur, nanging kita mbiyantu wong liya sing pengin menehi apresiasi kanggo ngomong karo kita, kayata wangun hibah, nanging ana uga endorsement,” ujare Tigor.

“Banjur iku isih 18 taun lan ora mangerteni syarat-syarat kontrak, supaya uga wong sing arep ndhukung Banjur ngurmati kanthi proporsional.

Tigor uga njamin PASI ora bakal nyuda jumlah bonus sing ditampa. Banjur saka macem-macem pihak. “Ora ana persentasi, nganti saiki kita ora bisa mbantu.”

Asian Games Torch: Perkawinan Abadi Langgeng lan Wiwitan Cyril ing Yogya

Yogyakarta bakal dadi papan wiwitan pamuter obor 2018. Ing Yogyakarta uga rong  api langgeng kanggo obor sing dikawruhi.

Objek Wisata Asia bakal diwiwiti dina Kamis (19/7/2010) sesuk. Yogyakarta bakal dadi kutha pisanan saka 54 kutha sing diluncurake dening acara obor multi-acara paling gedhé ing Asia.

Sadurunge karnaval wiwit, iku bakal dadi usaha kanggo nggabungake geni langgeng. Minangka dikenal, geni kanggo Olimpiade Asia dijupuk saka rong sumber api abadi sing ana ing New Delhi, India lan Mrapen, Grobogan, Jawa Tengah.

Kebakaran saka India wis ana ing Yogyakarta, Selasa (17/7) kemarin. Nalika geni saka Mrapen saiki, Rebo (18/7) isih ing perjalanan saka Semarang menyang Yogyakarta.

Panyengkuyung kasebut bakal diluncurake ing Prambanan sore iki kanggo nikah lan dadi obor kanggo obor Olimpiade Asia 2018. Obyek Wisata Asia 2018 banjur dipasang ing Pameran Istana Yogyakarta sadurunge diwiwiti nalika Kamis (19/7) sesuk menyang Solo.

Kanggo rute karnaval ing Yogyakarta dhewe bakal ana ing sekitar Keraton lan Malioboro. Kirab diwiwiti saka Pagelaran Keraton nganti Zero Kilometer Point, banjur ngalih ing sisih kulon lan ngulon ing Kecamatan PKU Muhammadiyah.

Prosesi iki banjur ngliwati Jl Bhayangkara tekan Pasar Kembang, banjur menyang arah sisih wetan menyang Teteg Malioboro. Sawise obor Games Asia bakal liwat Malioboro Street, bali menyang Kilometer Zero Point, lan ngowahi arah wetan menyang persimpangan Gondomanan.

Banjur nerusake arah kidul menyang Beteng Wetan Corner, ngowahi arah kulon nganti Beteng Kulon Corner, banjur ngulon menyang Ngabean, sakwise banjur menyang Ngampilan, Samsat Yogyakarta, Persimpangan Pingit, banjur menyang Tugu.

Ing Tugu, obor Olahraga Asia dirilis Walikota Yogyakarta lan dikirim menyang INASGOC kanggo nerusake perjalanan menyang Solo.

Sawise Solo, obor 2018 Asian Games bakal diwenehake ing Malang, Denpasar, Lombok, Sorong, Raja Ampat, Makassar, Banjarmasin, Aceh, Medan, Pekanbaru, Padang, Jambi lan Jakarta.

Wow, 5 Fire Fight Guards Asian Games From India

Pesawat lima tempur dilaksanakake dening Lanud Iswahjudi Madiun kanggo ngiringi perusahaan pembakaran kebakaran Asia 2018. Pengiring pesawat pemadam kebakaran Asian Games mulai saka India nggunakake lima pesawat T50i Golden Eagle.

“Iki kanggo ngrampungake seri olahraga XVIII,” ujare Iswahjudi Madiun Air Force (Tentara Nasional) Iswahjudi Madiun kang mangkat 5 pesawat T50i Golden Eagle, “ujare Kepala Informasi lan Pustaka (Kapentak) Lanud Iswahjudi Madiun Mayor Sus Hamdi Londong Allo, 2018).

“Wektu kanggo ninggalake kemiskinan kanggo ngiringi para pejuang XVIII Games Asia langsung saka India.”

Pesawat Emas Kelima Emas T-50i yaiku TT 5005 dipandu oleh Kapten Pnb Stevia Wira, TT 5001 oleh Kapt Pnb Agung, pesawat TT5010 yang dipandu oleh Kapten Pnb Kustaman, TT5012 dipandu Lettu Pnb Stevanus dan TT 5004 yang dipandu oleh Letda Pnb Alan

“Kanggo piksel pesawat Boeing 7307-500 A-7307 saka Skuadron Udara 17 sing bakal nggawa tim Torch Relay kanggo ngetokake geni XVIII Game Asia saka India, iki ana ing kutha Purwodadi lan kutha Solo,” ujare.

Iki diarani Londong, mlebu pulo kelima pulo Jawa T-50i Golden Eagle saka Air Squadron 15 wing 3 Iswahjudi Lanud ing papan sing dhuwuré 6.000 kaki. Penerbangan Eagle sabanjuré ngirangi geni-asi ing Asia saka ndhuwur kutha solo lan tiba ing Yogyakarta lan sewengi. Banjur geni bakal digawa liwat 18 provinsi lan 64 kota ing Indonesia.

Rawuh kanggo Asian Games, INASGOC Kesulitan Ngimpor Alat Persaingan

Penyelenggara Asian Games 2018 (INASGOC) saingan karo wektu kanggo nyiapake diri minangka host. Kadhangkala bisa ditindakake dening birokrasi lisensi.

Asian Games 2018 mung siji sasi. INASGOC isih nemu kendala ngimpor perlengkapan lan peralatan persaingan.

“Ora mung minangka perbandingan, kebutuhan panitia kanggo upacara pembukaan lan penutupan Asian Games, banjur lampu game, sawetara barang sing dikirim saka luar negeri lan nyewa, ora tuku,” ujare Erick Thohir, ketua INASGOC, detikSport, Rabu (18/7 / 2018).

“Mungkin yen barang ing Indonesia bakal luwih apik (gampang), nanging yen saka luar negeri (kadhangkala) ngeculake,” ujare.

Bupati Mahaka Group nerangake yen imigrasi lan adat istiadat wis ndhukung karya INASGOC. Nanging INASGOC ngarep-arep supaya birokrasi luwih cendhek.

“Iku masalah birokrasi, supaya yen ana apa-apa bab Game Asia, kabeh birokrasi kudu digawe luwih gampang, supaya kita njaluk dhukungan penuh imigrasi, adat istiadat, supaya kabeh barang saka panitia Games Asia dibantu langsung, mung wong sing bakal teka, nanging peralatan game, kamera lan bakal teka, “ujare Erick sing uga dadi Ketua Komite Olimpiade Indonesia (KOI).

“Inggih, kula nyuwun imigrasi lan adat istiadat nalika ditulis yen panitia INASGOC utawa mitra Asian Games bakal didhukung kanthi cepet, supaya uga ana pitakonan saka imigrasi lan pamrentah khusus kanggo ngubungi kita langsung ora bakal ditundha kanggo rong minggu,” ujare.

Saiki, INASGOC duweni energi awan sing cukup, relay obor Asian Games. Wiwit dinten Rabu (18/07/2018), karnaval rampung ing acara paskah pembukaan ing Stadion Utama Bung Karno (SUGBK), Senayan tanggal 18 Agustus. Objek Wisata Asia bakal melu 54 kutha ing 18 propinsi ing Indonesia.

“Keslametan apik lan geni obyodolila sing digawa saka India nalika ditampa ing Yogyakarta lan bakal disatuku karo nyawa sing langgeng Mrapen Muga-muga bisa mlaku nganti ditampa ing Istana,” ujare Erick.

Saka sisihane, Erick, saka apa sing wis dilapurake dening Pemerintah DKI Jakarta, Jawa Barat lan Sumatera Selatan, uga Kementerian Pekerjaan Umum lan Kemenpupr nglayani, “ujare wong sing uga njabat minangka Presiden Inter Milan.

“Dadi uga acara pembuka Olimpiade Asia sing dilakoni 18 Agustus, sing saiki wis didol 10.000 biji,” ujare.

Iku mung sing, ujare bos Mahaka Group, ana misperceptions sing ana hubungane karo rega tiket sing dianggep masyarakat sing larang banget. Dikenal, wong-wong ngetokake rega tiket ing saindhenging acara Game Asia diregani Rp 750 ribu nganti Rp 5 yuta.

“Nyatane mung kanggo tiket pambuka ing Olimpiade Asia, nanging karcis mulai karo harga Rp 50 ribu nganti Rp 100 ribu. Dadi ana kabar sing bisa dibingungkan karo publik,” ujare Erick.

“A match multievent kaya iki wis duwe standar tiket, standar Olympic Asia (OCA) standar, nanging kita ora ana bali (OCA) nanging wis ana standar, sing liyane wis riset sing rega apik. Cathetan yen game dhuwur, menengah, lan kurang, iki minangka antisipasi keamanan, supaya rega tiket beda-beda, yen sampeyan ndeleng yen badminton iku Open Indonesia, aku mikir harga terjangkau, ora aneh, “jelas Erick.

“Kita uga duwe tiket Rp 25 ribu kanggo kerjasama karo sekolah lan kita menehi akreditasi hampir pass kanggo tokoh nasional, sponsor, nomer iki meh 5 ribu lan ora kabeh tuku, nanging, kanggo mbukak wong njaba kutha bisa nonton njaba kutha, 10 televisi kita urip, mula aku dadi panitia profesional lan transparan, “ujare Erick.

Nampa Hasil Drawing, Pelatih Pria Double Fokus Siapke Kevin et al

Pelatih balap PBSI putra Herry Iman Pierngadi ora fokus ing drawing World Badminton World Championship 2018. Dheweke nyiapake tim kasebut uga bisa.

Ganda Indonesia sing ngasilake badminton ing Kejuaraan Dunia Badminton 2018 ing Nanjing, China, saka 30 Juli nganti 5 Agustus 2018. Ing acara iki, Kevin Sanjaya Sukamuljo et al. ing bagéyan ndhuwur dadi bepotensi clashing sadurunge pucuk pucuk.

Ing gambar sing diluncurake Selasa (7/17/2018), ganda putra-putri Red lan Putih ing dhaptar ndhuwur. Berry Angriawan / Hardianto lan Wahyu Nayaka Arya Pankaryanira / Ade Yusuf Santoso berpotensi patah ing babak kapindho. Berry / Hardianto entuk gelar babak pertama, Wahyu / Ade lomba karo Kittinupong Kedren / Dechapol Puavaranukroh (Thailand).

Fajar Alfian / Muhammad Rian Ardianto nduweni potensi kanggo ketemu karo unggulan pisanan, Kevin Sanjaya Sukamuljo / Marcus Fernaldi Gideon, ing babak perempatfinal.

“Ya, ora ana babar blas, ing babak kapindho wis ana patemon, babak iki ora becik kanggo para pemain ganda,” ujare Herry, kepala pelatih ganda pelatih PBSI, kaya ing rilis kanggo detikSport.

“Ana kudu program khusus, acara iki penting, preparation beda karo turnamen liyane. Program iki luwih spesial, luwih akeh kanggo strategi game, lan akeh nandheske asil perbaikan saka kekurangan saben atlet, tegese olahraga luwih fokus,” jarene Herry.

“Minggu iki fokus kanggo ngiyataken otot-otot tangan, strategi minggu depan, yen minggu kepungkur fokus marang kahanan sawise sawetara turnamen berturut-turut,” tambah Herry.

PBSI Telah Meminta Keterangan BWF

Kahanan mau ndadekake PP PBSI ora tetep bisu. PBSI njaluk informasi saka Federasi Badminton Dunia (BWF).

“PBSI wis njaluk informasi saka BWF babagan perkara kasebut liwat Darren Parks (Direktur Acara BWF), saiki aturane beda,” ujare Bambang Roedyanto, Kepala Hubungan Internasional PP PBSI.

“Yen sadurunge, pemain sesat siji negara bakal diset ing kolam sing beda-beda Saiki ana aturan anyar ing kompetisi jawara donya, ing ngendi kabeh dibebasake gumantung saka asil imbang, sauntara ora ketemu pemain sesuk siji negara ing babak pisanan,” tambahnya.

“Ya memang mbebayani kanggo babak, ing babak kapindho wis ana rapat, babak iki ora apik kanggo para pemain ganda,” ujare Herry Iman Pierngadi, kepala pelatih ganda pelatih PBSI.

Geni India karo Mrapen Menyatu, Tandai Kirab Obor Asian Games Dimulai

Geni saka New Delhi lan Mrapen disatoni ing Prambanan, Yogyakarta dening Wakil Presiden Jusuf Kalla (JK). Aksi iki ditandhani ing acara 2018 Asian Games.

Wakil Presiden JK nampi obor Asian Games 2018 sing diirasake saka Dhyan Chand National, New Delhi, India saka legenda badminton Susy Susanti lan semangat api saka Mrapen, Grobogan, Jawa Tengah, digawa dening mantan pemain tenis nasional Yustedjo Seret.

Prosesi iki dianakake ing Konser Torch Relay ing Brahma Square, Komplek Candi Prambanan, Sleman, Daerah Istimewa Yogyakarta, Rabu (18/07/2018). Nalika nampa geni, JK diiringi PMK Puan Maharani.

Api obor yang diterima JK diserahkan kepada atlet bulu tangkis asal Yogyakarta, Kinarsih, sebagai perwakilan dari atlet Indonesia. Api obor yang diterima itulah yang akan berkeliling Indonesia.

“Mesthi, kanggo nampilake kemampuan kita ing pembangunan infrastruktur olahraga, kemampuan kita ngatur, lan Insya Allah, kemampuan kita kanggo ngleksanani 3 perkara penting,” ujare JK.

“Bengi iki kita bakal miwiti Asian Games Laundry Fiat, sing nggabungake api saka India minangka eksekutif pertama Asian Games, lan geni saka Indonesia sing mesthi menehi semangat,” tambahnya.

JK nemtokake geni minangka roh. Mula, geni minangka simbol semangat bangsa Indonesia kanggo ngorganisasi Game Asia 2018.

“Giving kita semangat, supaya kabeh iki nglatih kita yen mung karo nyawa sing bakal ngobong kita bakal sukses ngorganisir Asian Games lan uga prestasi olah raga,” ujare.

Stadion Nasional Dhyan Chand, India kapilih minangka pamèran ing sandhangan geni. Amarga, India dadi tuan omah pisanan ing Asia taun 1951. Susy sing numpes obor Asian Games 3018 ing India.

Geni saka India wiwitane diinstal ing Museum Dirgantara Mandala Yogyakarta. Flame Abadi saka India sing digabung karo api saka Indonesia sing dijupuk saka Mrapen, Jawa Tengah ing upacara rilis resmi Asian Games Torch Relay ing Candi Prambanan bengi iki.

Kangge, Pengangkatan Kahanan Abadi Mrapen wis rampung dening Koordinator PMK Puan Maharani. Flora Langgeng Mrapen minangka fenomena geologi sumber geni sing metu saka wether bumi lan ora bakal metu sanajan ana udan.

Geni Mrapen diobong karo Flame Langgeng saka India liwat upacara ngobong obrolan obor utawa relay obor saka Asian Games 2018 ing Candi Prambanan.

Konser Kirk Kirab didhukung dening 45 perwakilan negara-negara sing melu ing Olimpiade Asia 2018, uga para atlet lan seniman sing misuwur ing Indonesia.

Konser dicathet minangka Candhi Prambanan minangka titik nol saka wiwitan Asian Games Fire Trip sadurunge digawa dening pelopor obor liwat 18 Provinsi, 54 kutha lan 64 poin ing 35 dina nganti 18 ribu kilometer. Lampu senter kanggo sasi lengkap bakal ndherek ewu wong lokal.

Cerita obor kasebut diwiwiti kanthi lingkungan Yogyakarta, lan bakal terus menyang Solo. Salajengipun, relay obor badhe nglintasi panggonan ingkang dados tujuan pariwisata Indonesia. Acara sekaligus ditandai karo Games Asia 2018 sing dianakake sasi liyane.

Bibit unggul saka Brothers Muncul ing Kejuaraan Internasional BMX

Kompetisi BMX Internasional 2018 ngangkat bibit unggul. Iku sedulur-sedulur saka Probolinggo. Duo BMX putra yaiku Alya Putri Isworo (11) lan Arya Cetta Isworo (6). Utoro Wahyu Isworo (44) lan Santi Restiani (40), warga Sumber Taman Indah, RE 03 No 17, Desa Sumber Taman, Kecamatan Wonoasih, Kota Probolinggo, Jawa Timur.

Alya dadi BMX runner-up internasional ing kategori Banyuwangi, Challenge Girl ing 2017. Sementara, Arya, dadi juara internasional BMX ing Banyuwangi, kategori Tantangan Boys 5-6 taun ing 2018.

Miturut Utoro, putrané lan putriné dilatih minangka pembalap BMX wiwit umur 4 taun. Sing kepéngin, metu saka kasepakatan dhewe.

“Yen anakku kasengsem dadi atlet BMX, sawisé ndeleng kontes racing BMX, nganti pungkasane kena pengaruh adhine,” ujare Isworo, Kamis (19/07/2018).

“Muji puji kagem prestasi, tingkat regional, nasional, malah internasional sing bisa ditampa,” ujare Isworo sing dadi pelatih anak-anake.

Nanging, Isworo, sing dadi guru non-permanen ing Probolinggo iki dibantah dening fasilitas kanggo ngembangake bakat putra putriné. Amarga, kutha Probolinggo ora duwe sirkuit nasional. Kajaba iku, anak lanang lan wadon ora duwe sponsor.

“Saka awal latihan kanggo nggunakake dana dhewe, akhire dadi sponsor, nanging ing 2018 kontrak iki entuk, ya ya ngono maneh biaya dhewe,” tambahnya.

Alya ngarepake Probolinggo duwe sirkuit BMX. Dheweke wis nindakake praktik ing dalan umum.

“Aku pengin di sini ana sirkuit sing layak, saupama sampeyan pengin latihan ora perlu ing ngendi wae,” ujare Arya.

“Yen sampeyan tuku peralatan olahraga BMX Alya lan Arya, gunakake dana pribadi, mulai tuku sepeda, pelindung awak lan liyane,” ujare Isworo.

Suryo Agung Wibowo ngarep-arep supaya Muhammad Zohri maneh fokus kanggo Asian Games 2018.

Mantan pemain sprit Indonesia, Suryo Agung Wibowo, takon marang masyarakat negara kasebut supaya Muhammad Zohri dadi konsentrasi ing Olimpiade Asia 2018.

Wong sing dijuluki ‘Manusia paling cepet ing Asia Tenggara’, nyatakake masyarakat kanggo ngisi medali emas Olimpiade Olimpiade Dunia 2018 ing Tampere Finland kanggo tetep fokus lan ora bisa ditransfer.

Sasampunipun pindhah saking Tempere, Zohri badhé wangsul malih kanggé latihan preparat sadèrèngipun Sukan Asia 2018. Zohri mlayu ing rong balapan, kanthi reli 4×100 meter kanthi kasempatan menang 100 meter.

Ing 100 meter, pelari saka China lan Qatar bakal dadi lawan paling angel Zohri amarga wektu rekaman kasebut disebut ing sangisoré 10 detik. Kanggo ngetung, Zohri perlu maneh fokus ing laku.

Wawancara masarakat sing luar biasa saka Zohri diarep-arep ora bisa ngganggu konsentrasi lan fokus marang prestasi sing paling apik ing omahé dhéwé.

Minangka sing diwiwiti Suryo Agung, pemegang rekaman paling cepet ing Asia Tenggara kanthi rekor 10,17 detik utawa mung selsisih 0,01 detik saka Zohri digawe ing Tempere kepungkur.

“Saiki gumantung saka Zohri, dheweke kudu fokus maneh latihan, ora mung tugas PASI kanggo ngurus dheweke, nanging uga kabeh media.”

“Aku tau dadi sasi sadurunge 2009 (SEA Games Laos) rekor 10,25 detik, balapan bisa 10,17, kabeh gumantung saka carane dhewe, motivasi dhewe-dhewe Muga-muga dheweke ora kena kena pengaruh,” ujare Suryo

Pencipta Lalu Zohri Talent

Ing kana, pelatih nasional Indonesia, Eni Nuraeni ngalembana prestasi para atlet banjur Zohri sing dadi juara.

Miturut Eni, Muhammad Zohri wis suwé ditepungi ing tim pemantau bakat Pramuka saka Dewan Eksekutif All Association Athletic Association (PB PASI). Bakal Zohri katon nalika dheweke bisa mlaku kanthi cepet nalika main bal-balan karo kanca-kancane.

Guru SMP sing weruh bakat Zohri langsung nyuwun Zohri kanggo fokus ing atletik. Bener, Zohri pungkasane katon ing Pusat Pendidikan lan Pelatihan Siswa (PPLP) sadurunge ditarik menyang kamp latihan nasional ing Jakarta.

Zohri gabung karo Pelatnas Athletics wiwit pungkasan 2017. Wiwit kuwi, wektu Zohri ing 100 meter wis diasah.

Dipunlajengaken ing ajang Olimpiade Asia 2018 pungkasan Februari, Zohri menang medali perak kanthi wekdal 10,32 detik. Rekaman kasebut terus ditingkatake supaya bisa olih medali emas ing Junior Athletics Championship ing Jepang liwat 10,27 detik.

Ing Junior Athletics World Championships ing Finlandia, Zohri nduwe rekor wanci ing semifinals 10,24 detik sadurunge ngasah maneh ing final kanthi skor 10,18 detik.

“Bentenane yaiku Zohri karo wong liya, dheweke nduweni niat, dheweke gelem sukses, dheweke duwe motivasi lan disiplin,” ujare Eni marang CNNIndonesia.com, Selasa (17/7).

Tokoh saka atlet 18 taun iki uga kerep nyebabake koreksi marang penampilan dhewe. Eni ngandika Zohri kerep nyuwun babagan kekurangane nalika latihan supaya bisa nindakake luwih apik.

“Sawise kita ngidini dheweke ngerti kekurangane, dheweke tansah nyoba nambah, ya, putrane pancen ya, dheweke gampang, ora kabeh,” ujare Eni kanthi bangga.

Sajrone wektu ing Pelatnas, Eni uga ora tau mbedakake perawatan marang Zohri lan atlet liyane. Dheweke mung nyuwun kabeh atlit kanggo ngilangi sistem senioritas ing latihan nasional.

Kajaba iku, ana telung Zuhri senior ing Pelatnas sing uga teka saka NTB. Enem dheweké dijaluk Eni kanggo njaga Zohri amarga dheweke dadi sing paling enom ing antarane atlet pelatnas liyane.

Rossi Realistis karo Peluang Marquez Opportunity

Juara bertahan Marc Marquez isih ndhisiki lawane nganti babak pisanan musim. Valentino Rossi ngaku ora bisa nyekel Marquez ing kompetisi liyane.

Kemenangan Marquez kaping papat ing MotoGP Jerman pungkasane ngluwihi posisi ing posisi puncak klasemen. Pembalap Repsol Honda nyetak 165 poin, ninggalake Rossi ing ngisor kanthi 46 poin.

Marquez wis nyengsemake wiwit balap kacau ing MotoGP Argentina kanthi limang menang ing pitung pungkasan. Ing antarane periode kasebut, Marquez tau gagal ngrampungake ing Mugello lan bisa munggah ing podium kaping loro ing Catalunya.

Prestasi slam Marquez ora bisa dimaeni kanggo Rossi kanggo ngunggahake piala kemenangan. Wiwit juara ing Assen 2017, sang juara dunia sangang kaping durung menang. Nanging, Rossi cukup oke kanthi papat podium ing limang balapan pungkasan kalebu finish kaping loro ing Saschsenring.

“Kita kudu miwiti menang balapan maneh,” Rossi ngandika ing Autosport. “Marquez wis 46 poin ahead, nanging luwih penting dheweke entuk angel, dadi realistis angel.”

“Sawise kabeh, kita bakal nyoba, ana 10 balapan liyane, yen Jepang mbantu kita lan kita bisa ngatasi masalah cilik.”

MotoGP saiki ngisi liburan kompetisi. Seri 10 bakal digelar ing Sirkuit Brno, Republik Ceko ing 5 Agustus.