Asian Games 2018 ing Figures

Persis siji sasi saka saiki ing 2018 Asian Games bakal mbukak. Puluhan ewu atlit, pejabat lan panyengkuyung bakal teka, mata Asia bakal ana ing Indonesia.

Acara Olimpiade Asia 2018 bakal dibuka sacara resmi tanggal 18 Agustus 2018. Presiden Joko Widodo bakal meresmisake partai olahraga paling gedhe Asia ing panggung utama ing Stadion Utama Bung Karno.

Wektu iki bakal berlangsung rong minggu, Asian Games 2018 digelar ing telung provinsi beda. Saliyane DKI Jakarta lan Sumatra Kidul (Palembang), ana uga Jawa Barat sing bakal nyelenggarakake pirang-pirang acara lan nomer sing cocog.

Ing statement minggu kepungkur, Ketua Inasgoc Erick Thohir ngandhakake yen jumlah atlit sing bakal melu ing Olimpiade Asia 2018 nganti 11.000 wong. Tokoh iki nyebabake Games Asia 2018 dadi paling diiringi dening atlet ing sajarah.

“Data paling anyar sing teka kanggo kita, jumlah atlet sing dumunung watara 11 ewu wong. Yen ana pejabat tambahan, jumlah peserta total bakal mencapai 16 ribu jiwa. Nomer kasebut ngluwihi target peserta sing kita ngarepake,” ujare Erick Thohir.