Asian Games Torch: Perkawinan Abadi Langgeng lan Wiwitan Cyril ing Yogya

Yogyakarta bakal dadi papan wiwitan pamuter obor 2018. Ing Yogyakarta uga rong  api langgeng kanggo obor sing dikawruhi.

Objek Wisata Asia bakal diwiwiti dina Kamis (19/7/2010) sesuk. Yogyakarta bakal dadi kutha pisanan saka 54 kutha sing diluncurake dening acara obor multi-acara paling gedhé ing Asia.

Sadurunge karnaval wiwit, iku bakal dadi usaha kanggo nggabungake geni langgeng. Minangka dikenal, geni kanggo Olimpiade Asia dijupuk saka rong sumber api abadi sing ana ing New Delhi, India lan Mrapen, Grobogan, Jawa Tengah.

Kebakaran saka India wis ana ing Yogyakarta, Selasa (17/7) kemarin. Nalika geni saka Mrapen saiki, Rebo (18/7) isih ing perjalanan saka Semarang menyang Yogyakarta.

Panyengkuyung kasebut bakal diluncurake ing Prambanan sore iki kanggo nikah lan dadi obor kanggo obor Olimpiade Asia 2018. Obyek Wisata Asia 2018 banjur dipasang ing Pameran Istana Yogyakarta sadurunge diwiwiti nalika Kamis (19/7) sesuk menyang Solo.

Kanggo rute karnaval ing Yogyakarta dhewe bakal ana ing sekitar Keraton lan Malioboro. Kirab diwiwiti saka Pagelaran Keraton nganti Zero Kilometer Point, banjur ngalih ing sisih kulon lan ngulon ing Kecamatan PKU Muhammadiyah.

Prosesi iki banjur ngliwati Jl Bhayangkara tekan Pasar Kembang, banjur menyang arah sisih wetan menyang Teteg Malioboro. Sawise obor Games Asia bakal liwat Malioboro Street, bali menyang Kilometer Zero Point, lan ngowahi arah wetan menyang persimpangan Gondomanan.

Banjur nerusake arah kidul menyang Beteng Wetan Corner, ngowahi arah kulon nganti Beteng Kulon Corner, banjur ngulon menyang Ngabean, sakwise banjur menyang Ngampilan, Samsat Yogyakarta, Persimpangan Pingit, banjur menyang Tugu.

Ing Tugu, obor Olahraga Asia dirilis Walikota Yogyakarta lan dikirim menyang INASGOC kanggo nerusake perjalanan menyang Solo.

Sawise Solo, obor 2018 Asian Games bakal diwenehake ing Malang, Denpasar, Lombok, Sorong, Raja Ampat, Makassar, Banjarmasin, Aceh, Medan, Pekanbaru, Padang, Jambi lan Jakarta.