Bibit unggul saka Brothers Muncul ing Kejuaraan Internasional BMX

Kompetisi BMX Internasional 2018 ngangkat bibit unggul. Iku sedulur-sedulur saka Probolinggo. Duo BMX putra yaiku Alya Putri Isworo (11) lan Arya Cetta Isworo (6). Utoro Wahyu Isworo (44) lan Santi Restiani (40), warga Sumber Taman Indah, RE 03 No 17, Desa Sumber Taman, Kecamatan Wonoasih, Kota Probolinggo, Jawa Timur.

Alya dadi BMX runner-up internasional ing kategori Banyuwangi, Challenge Girl ing 2017. Sementara, Arya, dadi juara internasional BMX ing Banyuwangi, kategori Tantangan Boys 5-6 taun ing 2018.

Miturut Utoro, putrané lan putriné dilatih minangka pembalap BMX wiwit umur 4 taun. Sing kepéngin, metu saka kasepakatan dhewe.

“Yen anakku kasengsem dadi atlet BMX, sawisé ndeleng kontes racing BMX, nganti pungkasane kena pengaruh adhine,” ujare Isworo, Kamis (19/07/2018).

“Muji puji kagem prestasi, tingkat regional, nasional, malah internasional sing bisa ditampa,” ujare Isworo sing dadi pelatih anak-anake.

Nanging, Isworo, sing dadi guru non-permanen ing Probolinggo iki dibantah dening fasilitas kanggo ngembangake bakat putra putriné. Amarga, kutha Probolinggo ora duwe sirkuit nasional. Kajaba iku, anak lanang lan wadon ora duwe sponsor.

“Saka awal latihan kanggo nggunakake dana dhewe, akhire dadi sponsor, nanging ing 2018 kontrak iki entuk, ya ya ngono maneh biaya dhewe,” tambahnya.

Alya ngarepake Probolinggo duwe sirkuit BMX. Dheweke wis nindakake praktik ing dalan umum.

“Aku pengin di sini ana sirkuit sing layak, saupama sampeyan pengin latihan ora perlu ing ngendi wae,” ujare Arya.

“Yen sampeyan tuku peralatan olahraga BMX Alya lan Arya, gunakake dana pribadi, mulai tuku sepeda, pelindung awak lan liyane,” ujare Isworo.