Geni India karo Mrapen Menyatu, Tandai Kirab Obor Asian Games Dimulai

Geni saka New Delhi lan Mrapen disatoni ing Prambanan, Yogyakarta dening Wakil Presiden Jusuf Kalla (JK). Aksi iki ditandhani ing acara 2018 Asian Games.

Wakil Presiden JK nampi obor Asian Games 2018 sing diirasake saka Dhyan Chand National, New Delhi, India saka legenda badminton Susy Susanti lan semangat api saka Mrapen, Grobogan, Jawa Tengah, digawa dening mantan pemain tenis nasional Yustedjo Seret.

Prosesi iki dianakake ing Konser Torch Relay ing Brahma Square, Komplek Candi Prambanan, Sleman, Daerah Istimewa Yogyakarta, Rabu (18/07/2018). Nalika nampa geni, JK diiringi PMK Puan Maharani.

Api obor yang diterima JK diserahkan kepada atlet bulu tangkis asal Yogyakarta, Kinarsih, sebagai perwakilan dari atlet Indonesia. Api obor yang diterima itulah yang akan berkeliling Indonesia.

“Mesthi, kanggo nampilake kemampuan kita ing pembangunan infrastruktur olahraga, kemampuan kita ngatur, lan Insya Allah, kemampuan kita kanggo ngleksanani 3 perkara penting,” ujare JK.

“Bengi iki kita bakal miwiti Asian Games Laundry Fiat, sing nggabungake api saka India minangka eksekutif pertama Asian Games, lan geni saka Indonesia sing mesthi menehi semangat,” tambahnya.

JK nemtokake geni minangka roh. Mula, geni minangka simbol semangat bangsa Indonesia kanggo ngorganisasi Game Asia 2018.

“Giving kita semangat, supaya kabeh iki nglatih kita yen mung karo nyawa sing bakal ngobong kita bakal sukses ngorganisir Asian Games lan uga prestasi olah raga,” ujare.

Stadion Nasional Dhyan Chand, India kapilih minangka pamèran ing sandhangan geni. Amarga, India dadi tuan omah pisanan ing Asia taun 1951. Susy sing numpes obor Asian Games 3018 ing India.

Geni saka India wiwitane diinstal ing Museum Dirgantara Mandala Yogyakarta. Flame Abadi saka India sing digabung karo api saka Indonesia sing dijupuk saka Mrapen, Jawa Tengah ing upacara rilis resmi Asian Games Torch Relay ing Candi Prambanan bengi iki.

Kangge, Pengangkatan Kahanan Abadi Mrapen wis rampung dening Koordinator PMK Puan Maharani. Flora Langgeng Mrapen minangka fenomena geologi sumber geni sing metu saka wether bumi lan ora bakal metu sanajan ana udan.

Geni Mrapen diobong karo Flame Langgeng saka India liwat upacara ngobong obrolan obor utawa relay obor saka Asian Games 2018 ing Candi Prambanan.

Konser Kirk Kirab didhukung dening 45 perwakilan negara-negara sing melu ing Olimpiade Asia 2018, uga para atlet lan seniman sing misuwur ing Indonesia.

Konser dicathet minangka Candhi Prambanan minangka titik nol saka wiwitan Asian Games Fire Trip sadurunge digawa dening pelopor obor liwat 18 Provinsi, 54 kutha lan 64 poin ing 35 dina nganti 18 ribu kilometer. Lampu senter kanggo sasi lengkap bakal ndherek ewu wong lokal.

Cerita obor kasebut diwiwiti kanthi lingkungan Yogyakarta, lan bakal terus menyang Solo. Salajengipun, relay obor badhe nglintasi panggonan ingkang dados tujuan pariwisata Indonesia. Acara sekaligus ditandai karo Games Asia 2018 sing dianakake sasi liyane.