Rossi Realistis karo Peluang Marquez Opportunity

Juara bertahan Marc Marquez isih ndhisiki lawane nganti babak pisanan musim. Valentino Rossi ngaku ora bisa nyekel Marquez ing kompetisi liyane.

Kemenangan Marquez kaping papat ing MotoGP Jerman pungkasane ngluwihi posisi ing posisi puncak klasemen. Pembalap Repsol Honda nyetak 165 poin, ninggalake Rossi ing ngisor kanthi 46 poin.

Marquez wis nyengsemake wiwit balap kacau ing MotoGP Argentina kanthi limang menang ing pitung pungkasan. Ing antarane periode kasebut, Marquez tau gagal ngrampungake ing Mugello lan bisa munggah ing podium kaping loro ing Catalunya.

Prestasi slam Marquez ora bisa dimaeni kanggo Rossi kanggo ngunggahake piala kemenangan. Wiwit juara ing Assen 2017, sang juara dunia sangang kaping durung menang. Nanging, Rossi cukup oke kanthi papat podium ing limang balapan pungkasan kalebu finish kaping loro ing Saschsenring.

“Kita kudu miwiti menang balapan maneh,” Rossi ngandika ing Autosport. “Marquez wis 46 poin ahead, nanging luwih penting dheweke entuk angel, dadi realistis angel.”

“Sawise kabeh, kita bakal nyoba, ana 10 balapan liyane, yen Jepang mbantu kita lan kita bisa ngatasi masalah cilik.”

MotoGP saiki ngisi liburan kompetisi. Seri 10 bakal digelar ing Sirkuit Brno, Republik Ceko ing 5 Agustus.