Suryo Agung Wibowo ngarep-arep supaya Muhammad Zohri maneh fokus kanggo Asian Games 2018.

Mantan pemain sprit Indonesia, Suryo Agung Wibowo, takon marang masyarakat negara kasebut supaya Muhammad Zohri dadi konsentrasi ing Olimpiade Asia 2018.

Wong sing dijuluki ‘Manusia paling cepet ing Asia Tenggara’, nyatakake masyarakat kanggo ngisi medali emas Olimpiade Olimpiade Dunia 2018 ing Tampere Finland kanggo tetep fokus lan ora bisa ditransfer.

Sasampunipun pindhah saking Tempere, Zohri badhé wangsul malih kanggé latihan preparat sadèrèngipun Sukan Asia 2018. Zohri mlayu ing rong balapan, kanthi reli 4×100 meter kanthi kasempatan menang 100 meter.

Ing 100 meter, pelari saka China lan Qatar bakal dadi lawan paling angel Zohri amarga wektu rekaman kasebut disebut ing sangisoré 10 detik. Kanggo ngetung, Zohri perlu maneh fokus ing laku.

Wawancara masarakat sing luar biasa saka Zohri diarep-arep ora bisa ngganggu konsentrasi lan fokus marang prestasi sing paling apik ing omahé dhéwé.

Minangka sing diwiwiti Suryo Agung, pemegang rekaman paling cepet ing Asia Tenggara kanthi rekor 10,17 detik utawa mung selsisih 0,01 detik saka Zohri digawe ing Tempere kepungkur.

“Saiki gumantung saka Zohri, dheweke kudu fokus maneh latihan, ora mung tugas PASI kanggo ngurus dheweke, nanging uga kabeh media.”

“Aku tau dadi sasi sadurunge 2009 (SEA Games Laos) rekor 10,25 detik, balapan bisa 10,17, kabeh gumantung saka carane dhewe, motivasi dhewe-dhewe Muga-muga dheweke ora kena kena pengaruh,” ujare Suryo

Pencipta Lalu Zohri Talent

Ing kana, pelatih nasional Indonesia, Eni Nuraeni ngalembana prestasi para atlet banjur Zohri sing dadi juara.

Miturut Eni, Muhammad Zohri wis suwé ditepungi ing tim pemantau bakat Pramuka saka Dewan Eksekutif All Association Athletic Association (PB PASI). Bakal Zohri katon nalika dheweke bisa mlaku kanthi cepet nalika main bal-balan karo kanca-kancane.

Guru SMP sing weruh bakat Zohri langsung nyuwun Zohri kanggo fokus ing atletik. Bener, Zohri pungkasane katon ing Pusat Pendidikan lan Pelatihan Siswa (PPLP) sadurunge ditarik menyang kamp latihan nasional ing Jakarta.

Zohri gabung karo Pelatnas Athletics wiwit pungkasan 2017. Wiwit kuwi, wektu Zohri ing 100 meter wis diasah.

Dipunlajengaken ing ajang Olimpiade Asia 2018 pungkasan Februari, Zohri menang medali perak kanthi wekdal 10,32 detik. Rekaman kasebut terus ditingkatake supaya bisa olih medali emas ing Junior Athletics Championship ing Jepang liwat 10,27 detik.

Ing Junior Athletics World Championships ing Finlandia, Zohri nduwe rekor wanci ing semifinals 10,24 detik sadurunge ngasah maneh ing final kanthi skor 10,18 detik.

“Bentenane yaiku Zohri karo wong liya, dheweke nduweni niat, dheweke gelem sukses, dheweke duwe motivasi lan disiplin,” ujare Eni marang CNNIndonesia.com, Selasa (17/7).

Tokoh saka atlet 18 taun iki uga kerep nyebabake koreksi marang penampilan dhewe. Eni ngandika Zohri kerep nyuwun babagan kekurangane nalika latihan supaya bisa nindakake luwih apik.

“Sawise kita ngidini dheweke ngerti kekurangane, dheweke tansah nyoba nambah, ya, putrane pancen ya, dheweke gampang, ora kabeh,” ujare Eni kanthi bangga.

Sajrone wektu ing Pelatnas, Eni uga ora tau mbedakake perawatan marang Zohri lan atlet liyane. Dheweke mung nyuwun kabeh atlit kanggo ngilangi sistem senioritas ing latihan nasional.

Kajaba iku, ana telung Zuhri senior ing Pelatnas sing uga teka saka NTB. Enem dheweké dijaluk Eni kanggo njaga Zohri amarga dheweke dadi sing paling enom ing antarane atlet pelatnas liyane.